Köp på rätt ställe

by Skribent #1 on

Ekonomi är ju inte bara spara och/eller investera rätt, det är till ock med ännu viktigare att hålla reda på (läs: hålla ned) utgifterna.

En del förordar ganska hårt att man ska handa lokalt för att stödja sitt närområde, jodå, det håller jag med om och så gör jag … men inte alltid. Det finns liksom gränser, jag handlar gärna på mina favoritbutiker och ibland betalar jag nån krona mer, ibland inte.

Men kommande punkt så blev jag inte trogen bildelsfirman jag använt mest genom livet, och jag kommer nog svika dem fler gånger framöver. Behöver lägga ned några kronor på ”Gamla Bettan” vet ni inte vad som menas med ”Gamla Bettan” så har ni missat Kalles Jul, nu är det inte armborsten utan bilen som behöver får uppdatering, behöver nya stötdämpare.

Ska inte tjata genom detaljer så: 8k för originaldämpare över disk här i Sverige VS 4,4k för bra fabrikat från firma i Tyskland (gäller alla 4 stötdämpare) … Gissa en gång vad det blir!

Löjligt stora prisskillnader, kan jag tjäna 3,5k så gör jag det gladeligen, man bör dock i just sånna här fall ha lite koll på saker å ting, mindre kul å beställa fel saker eller dålig kvalitet, som tur är har jag lite koll så det lär funka bra. Jag hade kunnat köpt för två tusen billigare, men det fabrikatet hade jag inte ens hört talas om, blev känt kvalitetsfabrikat istället (man ska inte vara “dum-snål”).

En annan sak jag blev impad över, firman heter Autodoc och de har också gjort ett stort antal gör-det-själv videos för de som vill ha hjälp vid mekandet … snitsigt 🙂

Written by: Skribent #1

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *