Är ”kaffet och ett trevligt bemötande” värt tusenlappar …

by Skribent #1 on

Jag har varit inne på det förr men jag kan inte sluta att irritera mig på de prisskillnader som finns på bildelar. Det är extremt få andra produkter som priserna varierar så kraftigt på. Inte bara mellan så kallade ”märkesprodukter” och dess kopior. Skillnaden är även extremt stor mellan exakt samma produkt hos olika återförsäljare.

Du kan läsa vad jag skrivit tidigare om det i ”Köp på rätt ställe”, i det inlägget skrev jag något som uppenbarligen fick vissa att se rött. Jag hävdade att det gick att få en originaldämpare för 4,4k om man beställde över nätet medan samma modell kostar 8k över disk här i Sverige.

”Men så kan du inte resonera” fick jag som mothugg via mail. Självklart man kan!

”Men om man köper i affär får man ju mer service” fortsatte mailaren.

Han har rätt. Man får bättre service om man köper bildelar på någon stor bildelskedja i Sverige. Man får kaffe (kanske) medan man väntar i kön på att få service. När man väl väntat sina obligatoriska 15 minuter får man veta att den delen man behöver inte finns inte utan behöver beställas. Det berättar en man eller kvinna med ett trevligt bemötande. Så självklart får man service. Jag får prata med en trevlig person och dricka kaffe och lägga lite tid på att vara inne i den fina butiken.

Ferodo klossar

Gått åt några sånna genom åren 😉

”Men de hjälper ju dig att hitta rätt produkt”.

Nu är faktiskt mailaren inne på nått vettigt. Om din bil är trasig och du inte vet vad du behöver köpa för reservdel för att laga bilen så ska du inte heller beställa delarna online.

Men är inte det lite självklart? Om du inte vet vad du behöver – hur ska du då kunna beställa det?

Jag tog tid förra gången jag beställde bromsklossar på nätet. Det tog det 8 minuter att beställa. Snabbare, enklare men … jag fick inte kaffe på köpet.

Written by: Skribent #1

2 Comments

Rebecca

Det kan rentav vara bättre att gå till skroten för att få delar. Det sägs nämligen att nyproducerat håller lägre kvalitet med mening. Detta för att man snabbare ska behöva köpa nytt!

Skribent #1

Nej nej, stämmer inte.
Är nån skröna som dyker upp ibland. Skroten kan vara riktigt bra ibland, speciellt om det är tunt i kassan, men inte när det gäller slitdelar (dvs sånt som man måste byta ut med jämna mellanrum).

Comments are closed.